Pekka Koivumäki Opettelemassa "puhaltamaan huiluun sielua ja henkeä"...

Vikaa radiossani? – ei tule kuin Mamu-radiota...

Onko vika radiossani vai onko Suomen ilmatila vallattu, kun tulee pelkkää Mamu-radiota? Vanhasta tottumuksestani vuosien takaa yritän hakea Yle-kanavaa joka lähettäisi tolkullista ja edes parhaalla yrittämisellä tasapuoliseksi häivähdyksen omaisesti  miellettävää puheohjelmaa. Mutta ei, se ei ole onnistunut päiväkausiin, vaan aina pukkaa Mamu-radiota. Jos eivät yliedustetut tätiryppäät huuda kilvan irakilaisten, albaanialaisten, afganistanilaisten ja somalialaisten siirtotyöläisten ja jopa muutamien syyrialaisten pakolaistenkin perään kaikille saman pakolaisnimikkeen alla, niin sitten keskenkasvuisiksi jääneet nuoret miestoimittajat tai ohjelman osallistujat, jopa urheilun puolella (sanovat fanit), vannovat heidän auttamisensa nimeen, puheen sävystä aistien vaikka sitten tarvittaessa asein, kuvitteellista/oikeaa rasistia vastaan todeten jotenkin, ettei sellaisia tarvita heidän demokratiassaan.

Muutaman kerran olen mökillä vilkaissut vanhaa kuvaputki-TV:tä kun siellä se mahdollisuus vielä on, ja siellä sama ilmiö painaa ruudusta. Jos en väärin muista, tämä alkoi jo ennen kuin EU julisti pakolaiset erityisen tervetulleiksi. Suurin piirtein niihin aikoihin, kun Hesari, Maikkari, Iltasanomat, Iltalehti, NYT sekä monet muut "täydellisyyden" tahot päättivät että kansan poikittainen kommentointi heidän eksakteihin uutisiinsa oli tyystin sopimatonta, tarpeetonta ja väärää. Ylellähän sama käytäntö on enimmälti ollutkin jo iät ja ajat.

Niin, että tässä tätä kuvausta radiossani (ja vähän TV:ssänikin) ilmenevästä viasta ja että osaisikohan joku valaista minulla siinä ilmenevästä ongelmasta?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

11Suosittele

11 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (24 kommenttia)

Käyttäjän VesaJskelinen1 kuva
Vesa Jääskeläinen

MaMu radio poistuu kyllä aikanaan älä huoli.

Tulevaisuudessa saat laatu ohjelmaa swahiliksi ja monilla muilla oppimillasi kielillä. Ihan sieltä ylen taajuudelta.

Käyttäjän jorkkajaatinen kuva
Jorkka Jaatinen

Pieni täydennys:

Kuuden päivittäisen arabiankielisen rukoushetken radioinnin välissä.

Käyttäjän pekkakoivumaki kuva
Pekka Koivumäki

Kyse siis lienee lähinnä ilmahyökkäyksestä. Loput lienee tarkoitus hoitaa sumerilaisittain "on suurempi kuin (>)" -merkin kääntämisellä "on pienempi kuin (<)" -merkiksi. Silloin radio taas pelaa.

Käyttäjän yorka kuva
Atte Rätt

Toimittajilla on vaan pienimuotoinen suvaitsevaisuuskilpailu meneillään. Halutaan näyttää, että ollaan moraalisesti korkeatasoisempia kuin muut. Tässä yhteydessä ei ole lainkaan oleellista se, onko maahanmuutossa mitään järkeä, vaan se riittää, että sellaisia on tarpeeksi, jotka pitävät sitä hyvänä asiana.

Kyse on samasta ilmiöstä, kuinka herätyskokouksissa kilpaillaan sanantodistamisen väkevyydellä, tai kuinka 60-luvulla kilpailtiin siitä, kuka on kaikkein tulipunaisin kommunisti. Olin tässä yhtenä vappuna kaljalla, ja kuuntelin vierestä, kuinka ikääntyneet raksamiehet kinastelivat siitä, kuka heistä on aidointa työväenluokkaa.

Käyttäjän PaavoVaattovaara kuva
Paavo Vaattovaara

Se kuuluu osana aivopesua joka Suomessa on käynnissä.

Käyttäjän yorka kuva
Atte Rätt

Juu. Politiikassa tätä kutsutaan nykyään "arvojohtajuudeksi".

Käyttäjän pekkakoivumaki kuva
Pekka Koivumäki

Näin valtavaa manööveriä en muista kokeneeni koskaan, kuin tuolla rantaan ajelehtineen syyrialaispojan kuvalla alkanut vääntö Suomessa ja EU:ssa. Samaan aikaan omassa maassa tuntuu liikenne linttaavan katuun pieniä koululaisia risteyksissä suojateillä ilman, että minkäänlaisia pinempiäkään kampanjoita liikenteen solmuihin kukaan edes harkitsisi.

Olisikohan kyse jonkinlaisesta testauksesta 60-luvun Biafra-/Vietnam-ilmiön toimivuudesta nyky-maailmassa? Sellaisenaan kyllä itsessään varsin ajattelematon toimenpide maassa joka on konkurssikypsä. Toisaalta, Punainen Risti ym. tarvitsevat tasaista tulovirtaa koneistonsa käyttövoimaksi, tuli se sitten valtionvelkana tai hyväntekijöidensä tulokertymästä.

Käyttäjän jorkkajaatinen kuva
Jorkka Jaatinen

Hurmahenkisestä uskonnostahan tässä mamu-uskossa on: "paratiisi tulee, kun mamu tulee!"

Ylevät humaanit ja tunteelliset kansanosat, kuten toimittajat, kukkahattutädit ja mmailmanparantajat ovat löytäneet vihdoin kohteen suurimmille tunteilleen. Siis vihalle ja omahyväisyydelle.

Pitkänä rauhan ja hyvinvoinnin ajanjaksona ei ole oikein ollut kohdetta kunnon vihaamiselle, kun neuvostovastaisetkin saatiin siivottua tai hiljaisiksi jo 1970-luvulla. Omahyväisyys on toki kasvanut, ja tämä "arjalainen" oikein ajatteleva ja tunteva kukkahattusetien ja -tätien porukka on huomannut olevansa humaaniuden huipulla, ja tuntee syvästi, luulon "nykyään kun tiedämme kaiken".

Mutta näiden täydellisten ja rakkaudellisten "kunnon ihmisten" silmiin on alkanut rumasti käymään se, että maassa on vielä joitakin jääräpäitä, jotka eivät kritisoimatta niele kaikkia kukkahattujengin dogmeja, vaan takertuvat joihinkin vanhoihin arvoihin.

Siinäpä on löytynyt kohde kukkahattujengin suurimmalle tunteelle: vihalle!

- Noi ei oo meitä!
- Tollaisia ei nykyinen liberaali ja humanistinen Suomi tarvitse!
- Leireille tuollaiset pitäisi laittaa!

Siis pottunokka-juntti-suomalaiset. Kansa pitää vaihtaa.

Onneksi niitä vaihdokkeja riittää maailmalla. Sellaisia, joita voi rakastaa. Suomalaisiahan ei voi rakastaa, eikä Suomea, eikä mitään suomalaista. Nehän kaikki muistuttavat suomalaisista juurista, mitä kukkahattuporukka itsessään häpeää. Paradoksaalista: suuren omahyväisyyden alla pilkottaa itseinho? Sitä pitää purkaa vihaamalla mamu-vastaisia.

Käyttäjän jorkkajaatinen kuva
Jorkka Jaatinen

Selvähän se: 144 000 oikeaoppisinta kukkahattua temmataan paratiisiin, kun MaMu tulee. (Jos hattu on kunnolla kiinni päässä, pääsee siinä mukana!)

Käyttäjän hankamaki kuva
J. Sakari Hankamäki

Entisaikoina ruutuun tai eetteriin ilmestyi teksti: "Älkää yrittäkö säätää vastaanotintanne, sillä vika on lähetyksessä."

Nykyisin toivoisi, että se vika olisi edes lähetyksessä, mutta kun se on todellisuudessa.

Harmi sekin, että maahanmuuttovyöry ei ole pelkästään imaginaarinen painajainen koskien median sisältöä, vaan kyseessä on vierasperäisten kansakuntien hyökkäys maatamme, kansakuntaamme, poliittista järjestelmäämme, elintasoamme, hyvinvointiamme ja itsemääräämisoikeuttamme vastaan.

Käyttäjän jorkkajaatinen kuva
Jorkka Jaatinen

Ei radiossa ole vikaa. Radio on ymmärtänyt merkityksensä kansan aivopesijänä, korjaan sivistäjänä. Samaa tyhmän kansan valistusta oikein ajattelevaksi uudeksi paremmaksi ihmiseksi tekee HS täyspainoisesti, ei muusta puhukaan.

Stereolähetysten alkuaikoina radiolähetyksissä tehtiin stereotesti:
"Istukaa keskellä huonetta, oikeanpuolisesta kaiuttimesta pitäisi kuulua nyt merkkiääni..."

Nykyään radio tekee MaMu-testiä kansalle: oikeanpuolisesta kaiuttimesta kuuluu MaMu-jäkätystä, ja vasemmanpuolisesta kaiuttimesta maMu-naputusta, ja sitten kansa saa pohtia, että joko alan uskoa, vai vieläkö pitää pitkään tapella vastaan.

Vähän kuin vanhassa hyvässä Neuvostoliitossa: hotellihuoneen radiossa oli kyllä kanavanvalitsin, mutta ohjelma oli samaa joka kanavalla. Se kuvaa kansan yhtenäisyyttä, ja sitä, että kaikki rakastavat suurta...

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Räikkönräähkän hallituksemme suosiollisella avustuksella.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Jospa perusongelma löytyisi ihan peiliin katsomalla.

Käyttäjän VesaJskelinen1 kuva
Vesa Jääskeläinen

Kyllä Börje tietää mitä Suomalaiset naiset tarvitsevat! Ulkomaista siittiötä ja nopeasti! Valitettavasti Börje on mies, jotenka ei pääse tästä rikastamisesta nauttimaan.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Jos tuo peiliresepti ei toimi ja nykyajassa eläminen edelleen ahdistaa, niin Ylen arkistosta löytyy paljon menneen ajan materiaalia. Kirppareilta ehkä saat pelastettua itsellesi riittävän kokoelman vanhoja Suomi-filmejä VHS:lle tallennettuna.

Käyttäjän pekkakoivumaki kuva
Pekka Koivumäki

Börje, noita vanhoja Suomi-Filmin tuotteita Ylekin kyllä tarjoaa yllin kyllin. Mutta, ajopuuksi heittäytyminen siis on sinun antisi. Siihen vain sen verran, että ei taida tulla radio kuntoon... mutta ainahan voi kokeilla. Nyt vain ei olisi enää oikein aikaa jatkaa viime vuosien ilmaan huitomista. Tilannettasi sen tarkemmin tuntematta vakuutan, että raha kun ei oikeasti tule seinästä edelleenkään, vaan ainoastaan seinän kautta. Että ei kaikilla ole varaa ostaa uutta radiotakaan.

Käyttäjän seppaeo kuva
Oskari Seppänen

Varmaan vika on siellä vastaanottimessa. Minun radiostani tulee tänään ainakin tällaista:
07.00 Yle Uutiset ja sää
07.10 Aamusoitto: Niityt eivät enää peity kukkiin
07.45 Hartaita säveliä
07.50 Hartaudet: Aamuhartaus 15.9. toimittaja Jan Ahonen
07.59 Hyvää huomenta
08.00 Yle Uutiset ja sää
08.10 Ykkösaamu: Hallitus päätti, työntekijät osoittavat mieltään, voittivatko.
09.00 Yle Uutiset
09.05 Muistojen bulevardi: Koskaan et muuttua saa
10.00 Yle Uutiset
10.05 Naiset puhuvat: raha
10.35 Musiikkikamari
11.00 Klassikkoparatiisi: Aitowieniläinen herkku
11.57 Päivän mietelause
12.00 Turun tuomiokirkon kello lyö 12. Yle Uutiset ja sää
12.10 Tiedeykkönen: hammaslääketiede
13.00 Klassista kahteen
14.00 Radion sinfoniaorkesteri konserttilavalla
15.00 Yle Uutiset
15.05 Kultakuume: tähtisopraano Taru Valjakka
15.55 Yle News
16.00 Yle Uutiset ja sää
16.15 Faunin iltapäivä
17.00 Yle Uutiset ja sää
17.20 Kirjakerhon viikon kirjailija: Kirjakerhon Viikon kirja
18.00 Romano mirits
18.20 Äänikirja: Pietolan tytöt, osa 38
18.30 Hartaita säveliä
18.50 Hartaudet: Iltahartaus
19.00 Yle Uutiset ja sää
19.03 Etnoilta: Sydänjuurilla: Folkräp
19.45 Etnoilta: Uutta Britanniasta ja Pohjois-Amerikan puolelta
20.30 Etnoilta: Harri Tuomisen maailmanmusiikkiohjelma
21.30 Hyvää iltaa, nimeni on Cox!: Osa 4/20
21.55 Etnohetki
22.00 Yle Uutiset ja sää
22.05 Musiikkikamari
22.15 Elämää suuremmat elokuvat: Citizen Kane
23.10 Yöklassinen

Kannattaa kääntää radio tuonne ykkösen puolelle, ja saatat vahingossa sivistyäkin.

Käyttäjän pekkakoivumaki kuva
Pekka Koivumäki

Oskari hyvä, jos olisit raakannut pois edes nuo musiikkipainotteiset ohjelmat, kun sanoin etsiväni puheohjelmista. Se lista olisikin jo aivan toisenlainen ilman noita n. 16 ohjelmaa.

Käyttäjän seppaeo kuva
Oskari Seppänen

Siksipä juuri olisi paikallaan vähän rentoutua ja sivistyä. Eikä tuolla ole välissä ainoatakaan mamujen puheohjelmaa. Herraisä mutta onkin tuota jeesustelua..

Jos kerran blogikirjoittelu onnistuu, niin varmasti keksit myös tavan käyttää tätä hyväksesi: http://www.radiorapu.com/category/ohjelmat/

Käyttäjän pekkakoivumaki kuva
Pekka Koivumäki Vastaus kommenttiin #21

Tiedä tuosta musiikin sivistävästä tai edes rentouttavasta vaikutuksesta viihteenä sen enempää kuin muunkaan viihteen välttämättä. Se kun tuntuu olevan lähinnä jonkinlaista suggestiivista huumetta nykyään varsinkin. Kaikkea kohtuudella, viihdettäkin. Räppiä fingerporilla. Mamujen puheohjelmista en taas mitään puhunutkaan, lähinnä ohjelmien mamuttajat tai heidän evästäjänsä kai ovat se ongelma sitten.

Mutta, aivvvan,tuon Radio Rapun olin unohtanut... vieläkö on Kari Suomalaisen Lilli puikoissa myös? Sieltä tosiaan joskus tuli ihan asiaakin, vaatii enämpi patterii mutt' ainakin joskus ihan paikallaan.

Käyttäjän seppaeo kuva
Oskari Seppänen Vastaus kommenttiin #22

Oli hieman tympeä yleissävy vaikka tavoitteena kompaktius.

Jeesustelulla viittasin muuten ylen kanavien toimintaan valtionkirkon kanavana.

Itse pidän suuresti tästä viihteellisestä ja "huumaavasta" aspektista jota klassinen musiikki tarjoaa työpäivän ratoksi. Siiheen sekaan sopivasti oikeiden radiotoimittajien tekemää tasapuolista ohjelmaa. En voi sanoa mitä muilla kanavilla tarjotaan. Uskoakseni se keskustelu maahanmuutosta on yleisön haluamaa, jos sitä niin paljon on tarjolla.

Käyttäjän pekkakoivumaki kuva
Pekka Koivumäki Vastaus kommenttiin #23

Oskari, niitä "haluja" luodaan sillä että niitä Ylen-syötetään. Kukas USA:n upporikas päättäjä se olikaan joka sanoi että kun valhetta riittävästi jaksetaan toistaa se alkaa muuttua yleisön mielissä todeksi. Se asian pointti juuri on, eipä tuossa Punaisen Ristin, Ylen, Maikkarin ja lehtien ym. manööverissa muuten mitään tolkkua kai olisikaan.

Toimituksen poiminnat